Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Фамилия Ескобар навлиза на пазара на смартфони със скандална реклама

Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof. и член на УС на IAB България, и Петър Владимиров, основател на PVDigital, Бизнес старт, 06.12.2019

10:41 | 6 декември 2019
Петър Владимиров, основател на PVDigital, и Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof. и член на УС на IAB България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Петър Владимиров, основател на PVDigital, и Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof. и член на УС на IAB България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фамилията на убития колумбийски наркобос Пабло Ескобар навлиза на пазара на смартфони с провокативна реклама, в която оскъдно облечени жени демонстрират възможностите на устройството. Темата коментираха Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof. и член на УС на IAB България, и Петър Владимиров, основател на PVDigital, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Искрев и Владимитор се обединиха около мнението, че все още не е съвсем ясно дали зад рекламата се крие реален продукт и дали всъщност смартфоните наистина ще се продават.

По отношение на скандалната реклама Искрев отбеляза, че тя не би била допусната за излъчване в много страни.

„Дали рекламата ще продава зависи от това кого таргетира... Все още има бизнеси, използващи мотото, че сексът продава, но развитите пазари се движат към нещо съвсем различно".

„В последните години все по-истинските и интелигентни реклами успяват“, добави Владимиров.

Гостите отбелязаха, че модерните реклами трябва да дават добавена стойност на потребителите и решения, а брандовете трябва да внимават със съобщенията, които изпращат към публиката. 

„Брандовете трябва да имат предназначение за обществото. Те трябва да правят нещо за него, да променят средата, в която живеем“.

"На пазара у нас иновациите в света на рекламите навлизат с 2-3 години закъснение", каза още Владимиров.