Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо историята на Мишел Обама се превърна в една от най-продаваните автобиографии?

Милена Стефанова, управляващ директор на издателство Софтпрес и д-р Даниела Илиева, консултант по бизнес етикет; "Бизнес старт", 5 ноември 2019

10:49 | 5 ноември 2019
 
"За нашето издателство е чест, че посрещаме 25-я си рожден ден с такава универсална, вдъхновяваща история", заяви Милена Стефанова, управляващ директор на издателство Софтпрес, за премиерата на автобиографичната книга на Мишел Обама на българския пазар, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"За издателството ни беше кауза тази книга да излезе на български език и вложихме цялата си енергия тя да бъде представена по най-добрия начин. Това не беше бизнес проект, това беше смисъл, защото това е вдъхновяваща история за пътя към успеха и за неговата цена", разказа още Стефанова.

Преведена на 50 езика, с над 10 млн. тираж, за 15 дни книгата се превръща в най-продаваната автобиография на всички времена. Към момента се печата втори тираж след като първият е свършил за 48 часа.

"През тези години, през които тя беше първа дама до най-значимия човек в света, ние виждахме един образ, това, което на нея й е коствало едни невероятни усилия. Това да си всеки ден в кондиция, независимо каква е програмата ти, какви са личните ти преживявания и драми, ти да излезеш пред целия свят и да бъдеш най-добрата версия на себе си. Самата тя успява не само да съхрани себе си, но и да се запознае със себе си още по-добре.", коментира д-р Даниела Илиева, консултант по бизнес етикет.

Според д-р Илиева, съпругата на американския президент успява да представи историята си без да изпада в жертвен профил. "Тя плаща немалка цена, загърбва потенциала на своята кариера, за да бъде до съпруга си" каза тя.

"Тя цял живот се бори с предразсъдъците, със скритото или явно неприемане и успява да постигне много. Бори се още като студентка, като кандидатсва с есе, в което разказва своята история. Приемат я в Принстън, после завършва Харвард, на 25 години вече е успешен адвокат и Барак Обама постъпва при нея като стажант. Тя е силният професионалист в началото на тяхната връзка", разкри Стефанова.

"Най-големият успех тя счита факта, че има деца. Мишел не е позволила чужди хора да бъдат основното присъствие в живота на децата й", допълни Илиева.

Вижте цялото интервю във видеото.