Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

С какво София привлича международните 5-звездни хотелски вериги?

Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София, Бизнес старт, 04.07.2018

09:59 | 4 юли 2018
Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София. Снимкa: Bloomberg TV Bulgaria
Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София. Снимкa: Bloomberg TV Bulgaria

София привлича международните хотелски вериги с благоприятната среда за инвестиции, политическата стабилност, ниските данъци и високото ниво на образование. Това каза Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental София, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„София има много благоприятна среда по отношение на инвестициите. Конкуренцията е доста по-слаба в сравнение с други държави от ЕС. В същото време страната е част от ЕС и може да разчита на големи пазари като  Русия, Турция и Близкия Изток.  Политическата стабилност е доста важна. Тук данъкът е едва 10%, което е една от най-ниските ставки в Европа. Нивото на образование е високо. Според някои проучвания 25% от българите са завършили университет“.

От друга страна столицата ни има голяма полза от навлизането на пазара на международни брандове, защото конкуренцията между веригите ще бъде силна и това ще доведе до повишаване на качеството на услугите.

„Винаги съм смятал, че конкуренцията е нещо положително. Ако сте сам на пазара, вие ще бъдете лидер и ще поддържате едно ниво. Но, ако на пазара стъпят конкуренти, като „Хаят“, вие трябва да се борите за своя пазарен дял и да поддържате високо ниво на услугите си. Дори и хотелите, които не работят под шапката на международен бранд, ще подобрят своето ниво и услуги“.

Анджело Зукала добави, че желанието на InterContinental е да постави българската столица на световната карта на хотелската индустрия.

„Ние разполагаме с над 100 млн. клиенти в нашата лоялна програма, които ще разберат, че и в София има наш обект“.

Целия разговор вижте във видеото.