Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Образът на жената в бизнеса е многопластов

Анета Савова в Бизнес старт, 08.03.2018

09:48 | 8 март 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Като всичко при жените и бизнес лидерството е комплексен процес и комуникацията се случва на няколко нива. Това каза Анета Савова от Академия "Успешни жени" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. 

"Повечето жени се фокусират върху експертните си качества при изграждането на образа си като професионалист. В действителност тези качества са важни в началото на нашата кариера. След това изграждането ни като жени в бизнеса, като лидери, включва набор от поведения, от качества, от излъчване и кредибилност, които заедно изграждат този образ".

Това са поведения, които ни поставят в зоната на видимост, изграждане на доверие. А също и поведения, които ни изграждат образ на авторитети и ни позиционират като силни и представителни, добави събеседничката. "Тембърът на гласа и начинът, по който вербализираме идеите си също имат значение, както и визуалното ни представяне".

От значение, според гостенката, са и сврързаността ни на различни нива във и извън организацията, както и пазарната ниша, в която се позиционираме. 

"Образът на жената в бизнеса е многопластов".

Защо живеем в безпрецедентно време в човешката история по отношение на жените в бизнеса и позицията им в обществото? Какъв е икономическият ефект от участието на жените на високи управленски постове? Как женските качества допълват мъжките, за да бъде създадена една непобедима корпоративна машина?

Вижте видеото.