Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Роналдо ще печели по 26 евро на секунда, ако приеме да играе в Саудитска Арабия

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 23.12.2022 г.

13:20 | 23 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Мегазвездата Кристиано Роналдо ще печели по 26 евро на секунда, ако договорът му с Ал Насър стане факт. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"Очаква се сделката да бъде официално обявена след празниците. Договорът на Роналдо ще е до 2030 г. Той ще играе футбол още 2,5 г., след което ще стане посланик на Саудитска Арабия и ще промотира кандидатурата на страната за домакинство на Мондиал 2030 в партньорство с Египет и Гърция. Заплатата на Кристиано ще е 200 млн. евро годишно. Това прави 16 млн. евро на месец, 3,8 млн. евро на седмица, 760 хил. евро на ден, 96 евро на час, 1600 евро на минута и 26 евро на секунда. Това е много повече, отколкото печелят звездите на ПСЖ – Килиан Мбапе и Лео Меси", каза Коларов.

Той говори и за продажбата на Финикс Сънс. "Американският милиардер и ипотечен кредитор Мат Ишбия се е съгласил да закупи Финикс Сънс и женския тим от НБА Финикс Мъркюри за рекордната сума от 4 млрд. долара. Сега трябва да мине фонова проверка и да бъде одобрен в гласуване от клубните собственици, но тези неща се считат за формалност. Сделката за 4 млрд. долара надхвърля сумите, на които са оценявани отборите от НБА. Те стигнаха нови размери с продажбите на Ел Ей Клипърс за 2 млрд. долара през 2014, Хюстън Рокетс за 2,2 млрд. долара през 2017 и Бруклин Нетс за 2,35 млрд. долара през 2019. Преди два месеца, списание Forbes оцени "Слънцата" на 2.7 млрд. долара, което им отреди 13-о място от 30 клуба в Лигата. Действащият шампион Голдън Стейт Уориърс водеше в този списък със 7 млрд. долара. Иначе феновете на Сънс отдавна мечтаят за титла в НБА след дебюта на организацията през сезон 1968/69. Сега сезонът се развива добре с баланс 19-13", каза още Коларов.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Още новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.