УниКредит Булбанк вече предлага електронно подписване на документи и на своите корпоративни клиенти

Повече от 85% от корпоративните клиенти на банката вече използват дигиталните канали за своите банкови операции

08:00 | 23 юли 2021
Обновен: 10:08 | 23 юли 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Ралука Попеску. Снимка: Уникредит Булбанк
Ралука Попеску. Снимка: Уникредит Булбанк

Корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк вече могат да подписват документите си електронно. Чрез сертифициран КЕП или чрез мобилното приложение Evrotrust, разработено от "Евротръст Технолоджис", компаниите имат възможност да подписват, потвърждават и изпращат документи навсякъде и по всяко време, без да е необходимо посещение във филиал на банката. След като подпишат по електронен път, клиентите получават информация за статуса на документа си от обслужващия ги банкер.

Е-подписването е иновативна функционалност, чрез която се подписват и потвърждават документи в дигитална форма. С подписването на електронния документ се идентифицира юридическото лице и съдържащата се в документа информация се защитава от последващи промени.

"Нарастващата нужда от използване на онлайн банкиране е очевидна", споделя Ралука Попеску, Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране в Уникредит Булбанк. "И сега то става предпочитано от юридическите лица, които са наши партньори. Те променят начина си на работа - все повече се интересуват от дистанционни услуги без нужда от хартиен носител - и ние се адаптираме към това и дори сме пионери в новите решения. Нашата цел, като корпоративна банка номер едно в България, е постоянно да подобряваме клиентското преживяване на клиентите, които ни избират. Повече от 85% от корпоративните ни клиенти вече използват дигиталните ни канали за своите банкови операции. И ние няма да спрем дотук, а ще продължим в посока на това да направим преживяването на нашите клиенти още по-добро."

Подписването може да бъде извършено след заявка на КЕП* за юридически лица от легитимен доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги в ЕС. При услугата на Evrotrust целият процес е онлайн. Необходимо е само да се свали мобилното приложение, където се прави регистрация чрез снимка на личната карта и селфи. След това системата автоматично издава електронния подпис със съответната валидност.

Благодарение на тази функционалност корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк печелят повече време за своя бизнес и намаляват използването на хартия.

Всички клиенти на банката, които искат да получат повече информация за новата функционалност, могат да посетят интернет страницата на Е-подписване или да се обърнат към обслужващия ги банкер.