ВУЗФ организира уебинар за поведенческата икономика с проф. д-р Юлия Добрева

По време на уебинара на 13 декември ще се коментира и темата за инвестициите в криптовалути

13:56 | 9 декември 2021
Автор: Антон Груев
Снимка: ВУЗФ
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират публична академична лекция на проф. д-р Юлия Добрева, която ще се проведе в рамките на уебинар на 13 декември 2021 г. от 15.00 ч. в платформата Google Meet. Темата на лекцията е "Поведенческа икономика, публични политики и криптовалута".

По време на нея проф. Добрева ще коментира редица актуални и важни теми. Каква е същността на поведенческата икономика, кога решенията се квалифицират като емоционални и кога като рационални, какво е отражението им върху публичните политики и как чрез методите на поведенческата икономика могат да се подобрят политиките в здравеопазването и образованието – отговори на тези и още въпроси ще бъдат дадени по време на уебинара на 13 декември.

Публичната лекция ще засегне и друга особено актуална през последните месеци тема – тази за криптовалутите. Какво представляват криптовалутите и как работят, как да създадем и използваме портфейл за криптовалути и да разработим умни краткосрочни и дългосрочни стратегии за инвестиране – научете по време на уебинара с проф. Добрева. Тя е дългогодишен преподавател във ВУЗФ, директор на направление "Икономика" в Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab и доказан експерт с богат управленски опит в банковата сфера.

Модератор на уебинара ще бъде доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ. След края на лекцията участниците в уебинара ще имат възможност да зададат своите въпроси на проф. Добрева. Всеки желаещ да участва в уебинара може да се регистрира до 12 декември на е-mail assistant@vuzf.bg. След направена регистрация участниците ще получат линк за достъп до събитието.

Уебинарът ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ. Повече за проф. д-р Юлия Добрева можете да научите на уебсайта на ВУЗФ. Публичната лекция се организира като част от специалните събития, експертни дискусии и конференции, с които водещият бизнес университет ВУЗФ отбелязва своята 20-та годишнина.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Намира се в гр. София и разполага с модерна база и с напълно интегрирана система за дистанционно кандидатстване, прием и обучение на студенти.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания – VUZF Lab, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво. Университетът заема четвърто място в Рейтинговата система на най-добрите висши училища в България в направление „Икономика“ за 2021 година, а дипломантите му са в топ 3 на най-високоплатените специалисти в сферата.

Приемът за летен семестър на учебната 2021/2022 във ВУЗФ вече е отворен. Той ще продължи до края на февруари 2022 г. Всеки, които желае да стана част от най-добрия бизнес университет в България може да кандидатства онлайн на https://vuzf.bg/kandidatstvay-sega.

Научете повече на vuzf.bg