В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Срещата между Тръмп и Борисов или какво разбрахме за отношенията между САЩ и България

Проф. д-р Антоанета Христова, политически психолог, В развитие, 04.12.2019

Политическият дебат в рамките на срещата между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов бе конкретен и контролируем. Той очерта национално фокусирани за България проблеми като корупцията. Двамата лидери говореха и за конкретни икономически рамки на взаимен интерес, за енергетика и диверсификация. Това мнение изрази проф. д-р Антоанета Христова, политически психолог, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Знак за интерес е продължилата час след формалния си край среща между Бойко Борисови  Доналд Тръмп. Т.е. никой от двамата не е бързал да прекрати диалога. Всички знаци сочеха, че се срещнаха двама души, които намират допирни точки. Те реализираха преговори, които от съдържателна страна засягат редица теми на дневен ред, касаещи България".

Проф. д-р Антоанета Христова обясни, че Тръмп понякога не се съобразява с границите на правилата и етиката в името на това да постигне интерес. Затова според нея той има много поддръжници и много врагове, но в даден смисъл олицетворява американската мечта. "Той е типичен лидер на "Америка тук и сега", допълни тя.

По думите ѝ Борисов пък е проекция на типа успял, гъвкав и търсещ различни форми на управление на обществено мнение.

Още по темата

Гостът изтъкна, че САЩ има много строг протокол и поведение, което не може да се наруши. Христова ясно разграничи междукултурните различия на двамата лидери.

Антоанета Христова твърди още, че политикът трябва да има самочувствие на избраност за управление, а в в България следва да работим върху етикета и протокола.

"Тръмп поправяше и поставяше всеки в ролята, която трябваше да се заеме. Комуникационните нива бяха на двама души, които наистина се припознават като лидери на своята общност".

Последни новини
Още от В развитие