В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Личностните умения са активът на бъдещето

Константинос Милонас, изпълнителен директор на Adecco Group за България и Гърция, В развитие, 15.10.2019

Според нашето проучване, в което анкетирахме 5000 млади души, част от поколението Z, личностните умения ще бъдат активът на лидерите на бъдещето. Общуването и креативността ще са ключовите за всеки един от тях. HR-ите трябва да търсят лидери, които могат да се адаптират към промените, да имат фантастични умения за общуване, но най-важното е да бъдат гъвкави. Това коментира Константинос Милонас, изпълнителен директор на Adecco Group за България и Гърция, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Според Милонас това, което не може да бъде копирано от машините, са емпатията и всички личностни качества, които са вродени. "От друга страна, образованието не може да бъде заменено", каза той.

"Ученето чрез практика ще подпомага лидерските умения на бъдещето. Adecco Group провежда прекрасна инициатива, за да помогне за създаването на лидери на бъдещето. В световен мащаб тя се провежда в 49 държави. Наехме 49 млади талантливи души, които живяха с местните лидери. Програма се нарича "Изпълнителен директор за един месец".

По думите на изпълнителния директор на Adecoco Group за България и Гърция милениълите имат различни изисквания. "Те вярват в равната йерархия, не в сложните системи. Вярват в отборната, екипната работа, както и в балансирания живот", уточни той.

"Чрез глобалния индекс за конкурентоспособност на таланти се опитваме да открием възможността да развиваме и задържаме таланти, като отключваме техните способности. България се намира на 54 място от общо 125 страни, а София е на 78 място от 114 града целия свят".

Константинос Милонас твърди, че най-важни за предприемачеството са иновациите.

Последни новини
Още от В развитие