В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Бойната ни авиация няма нужда от специално военно училище

Емил Спахийски, военен журналист, „В развитие“, 05.04.2019 г.

Идеята за възстановяване на военното училище в Долна Митрополия не е особено добра, според военния журналист Емил Спахийски, който гостува на Николай Кръстев в предаването „В развитие“.

„Малко ми е странна идеята за възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополития. Целта изглежда е да се произвеждат кадри за гражданската авиация, защото страната ни очевидно няма нужда от повече от 10 пилота на година. Нуждите на бойната ни авиация за самостоятелно военно училище са нищожни. Безсмислено е да се дава ресурс за цяло военно училище“.

Има все пак варианти, които да се окажат по-ползотворни за училището, но те отново няма да са от полза за отбраната, а по-скоро ще обслужват частни интереси.

„Идеята да се обучават чужди студенти в училището е добра, защото така се издържат редица други академии у нас, но това вече е частен бизнес, който е далеч от отбраната“.

Емил Спахийски коментира още членството на България в НАТО и потенциала за присъединяване на Грузия към военния съюз, но повече подробности вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие