В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарите са фокусирани върху обръщането на кривата на доходността в САЩ

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 26.03.2019

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

И за капиталовите, и за валутните пазари седмицата започна трудно. Голямата новина за всички наблюдатели е обръщането на кривата на доходността в Сащ. Доходността по 10-годишните облигации падна под тази на тримесечните. Това тежи на търговията на всички пазари. Погледите остават насочени и към Брекзит. Паундът към момента остава стабилен. Това коментира д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

"Разнопосочни данни идват от Германия от началото на седмицата. Секторът на индустрията там е най-потърпевш. Склонността за потребление в Германия е на най-ниското ниво от последните 2 години. Слаби данни произтичат и от азиатските пазари".

Обръщането на кривата на доходността се явява сигнал за рецесия, уточни д-р Иванова. "Когато доходността по 10-годишните ДЦК падне под тази на по-краткосрочните, това е сигнал на много анализатори, че е възможно да настъпи рецесия в следващите 6-24 месеца", допълни тя.

"Твърде е вероятно да видим рецесия. Към всичко това се прибавят очаквания, че е възможно Фед да понижи лихвите. Разликите с предишната финансова криза са големи. Светът не е еднакво подготвен за реакция в момента. Централните банкери не са равнопоставени в тази ситуация".

Очаквайте видео материал с целия разговор.

 

 

Последни новини
Още от В развитие