В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Европейските акции завършиха един добър месец със слабо поскъпване в петък

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 01.02.2019

Акциите в Европа имат слабо представяне в петък, след най-добрият месец за световните акции от повече от седем години. Това съобщи Сандра Килхоф, пазарен анализатор от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ , Светозар Димитров.

Европейските акции са леко променени, докато инвеститорите претеглят новините около търговските преговори във Вашингтон, които завършиха със споразумение да продължат преговорите. Индексите Stoxx 600 и Dax са точно в червената територия, докато CAC 40 е с повишение от 0,1%, докато повишението на FTSE е с 0,7%, съобщи Килхоф.

"Днес основната новина е свързана с Deutsche Bank, чиито акции се понижиха с 3%, след като претърпя осми пореден спад на приходите си през последните месеци на миналата година. Печалбата на банката за четвъртото тримесечие се е понижила с 2,4% на фона на спада в търговията с фиксирана доходност", уточни пазарният анализатор.

Пазарният анализатор предаде съобщението на Bloomberg, че ръководителите на най-големия кредитор в Германия виждат сливане до средата на годината, ако не могат да стабилизират банката. "Тази сутрин пред  финансовият директор Джеймс фон Молтке не изключи сливането. Междувременно Данске Банк отбелязва рядко срещан ден , в който акциите ѝ поскъпват, след като отчета ѝ не предложи повече изненади за инвеститорите, които се опасяваха от скандала с естонските мръсни пари", каза още в коментара си Килхоф.

 

 

Последни новини
Още от В развитие