В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Доверието към НПО и работодателите над това за правителство и медии

Илияна Александрова, управител на AMI Communications Bulgaria, В развитие, 24.01.2019

Неправителствените организации и работодателите са групата, ползваща се с най-голямо доверие от хората, сочат резултатите от проучване на доверието на глобалната компания за комуникационен маркетинг "Еделман". Компанията наблюдава 4 основни групи институции - правителство, бизнес, неправителствени организации и медиите. Данните от изследването коментира Илияна Александрова, управител на AMI Communications Bulgaria, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Изследването отчита най-голямо доверие в неправителствените организации и в работодателите, съответно 57% и 56%. Доверието в правителството и в медиите е съответно 48% и 47%. Тази година се наблюдава много голямо разделение по отношение на доверието в различни групи в обществото - между по-скептично настроените масови потребители от една страна и информираната публика от друга страна. Разделението по отношение на доверието. Според методологията на изследването информирана публика са хора с висше образование, високи доходи и с високо ниво на информираност. Разделението по доверието на тези групи има повсеместен характер. Причина за разделението е високият ръст на доверие при информираната публика, докато масовите потребители продължават да изпитват недоверие към институциите", посочи данните от проучването Александрова. 

Причината за високото доверие към работодателите, по-високо от която и да е от обществените институции, което се наблюдава, е придружено и от по-малка вяра в социалните мрежи. На фона на загуба на доверие към тях хората се обръщат към отношенията от близкото им обкръжение, посочи Александрова. Силното желанието за спешна промяна, около което обществото е обединено в последно време, търси лидерство. Пак по данни на изследването изпълнителните директори, като представители на работодателите имат задачата да бъдат двигатели на промяната, според изследването 73 % от хората смятат, че бизнесът е този, който може да работи за увеличаване на печалбите, за нови работни места и икономически просперитет.

Още по темата - гледайте във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от В развитие