В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кое е новото в политиката на Фед по лихвените нива?

Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България, В развитие, 07.12.2018

Съществените промени в нагласите и позиционирането на инвеститорите, породени от политиката на Фед, са свързани с представянето на първия репорт на Фед за фискална стабилност. Той беше придружен от коментар на текущата ситуация и перспективите на икономиката, в него той потвърди стабилността в американската икономика. В коментара става ясно, че лихвените проценти в момента са много близки до широкия диапазон от оценки за неутралния лихвен процент. Това каза Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки

"През септември Фед предостави резюме на икономическите прогнози, в които потвърди още едно покачване на лихвения процент сега на заседанието от средата на декември, а траекторията за подходящо покачване през 2019 е от три покачвания. Самата траектория не показва консенсус, а най-вероятният път на лихвените проценти, ако икономиката се развива според очакванията на участниците в заседанията и решенията на Фед", посочи Петров.

Широкият диапазон от прогнози варира от 2,5 % до 3,5% - различните представители в системата на федералния резерв имат различни очаквания за неутралния лихвен процент, защото самата методология е спорна.

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие