В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Междинните избори винаги са референдум за работата на президента

Моника Найденова, член на Асоциация дебати, В развитие, 06.11.2018

Междинните избори като тест за известността на президента Тръмп могат да покажат две неща: Или умението на Тръмп да мобилизира до такава степен собствените си избиратели, че те да отидат да гласуват, или да покаже, че много голяма част от демократите, които традиционно не гласуват на избори като хора от малцинствата, жени, млади хора и др., са страшно недоволни от неговото управление. Това каза в коментара си за междинните избори в САЩ Моника Найденова, член на Асоциация дебати, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Междинните избори винаги са референдум за работата на президента. Тръмп е президентът, който от 25 години влиза с най-нисък процент на одобрение в тези избори, от което следва, че републиканците най-вероятно ще загубят от тези избори най-вече долната камара на Конгреса или Камарата на представителите".

Найденова каза още, че дори да овладеят Сената, в най-добрия случай това, което ще се случи, е демократите да станат в съотношение 50 на 50, тъй като Сенатът е от 100 души.

"Но в този случай, дори по партийна линия да се разделят по някакъв въпрос, спорът се решава от вицепрезидента, а тъй като той в момента е републиканец, най-вече това, какво се случва в тази камара няма да има значение. Но в долната камара има доста голям шанс да си възвърнат контрола, като по сегашни прогнози, които са общоприети най-вероятно ще имат 23 места в нея. А при най-лошия сценарий не получават никакви места и остават сред малцинството в тази камара".

Гледайте видео материал с целия разговор.

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие