В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Инвеститорите в имоти край Черно море са предимно млади хора

Юлиана Шехерова, мениджър в Имотека, във В развитие, 15.05.2018

По нашето Черноморие имоти се търсят предимно от млади хора, които искат да инвестират в имот, в който могат да прекарат няколко дни за отдих, а след това да бъде отдаден под наем. А през последната година и половина в такива имоти инвестират не само чужденци, но и много българи. Това мнение изказа Юлиана Шехерова, мениджър в Имотека в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров. 

 „Не мога да кажа, че има спад на руските туристи, по-скоро са по-внимателни при избора на жилище, което да отговаря на всичките им нужди“.

 

По думите ѝ налице е ръст с около 40% на броя на сделките и приблизително с 8% на цените на имотите в Бургас, 

Според нея се увеличава и интересът към по-отдалечените райони на града заради облагородяването му, което стана и притегателна сила за хората, които искат да инвестират на нашето Черноморие.

Шехерова твърди, че има ръст и в столицата, като тенденциите се запазват такива, каквито са били в края на миналата година - стабилни нива и плавен ръст в някои области на София. През първото тримесечие на 2018 г. спрямо последните 3 месеца на 2017 г. има ръст на броя на сделките. В морската столица Варна също се наблюдават стабилни тенденции в развитието на пазара в края на миналата и началото на тази година, пояснява мениджърът.

Повече от коментара за развитието на имотния пазар у нас и инвестират ли българите в гръцките имоти очаквайте във видеото.  

Последни новини
Още от В развитие