В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Седмицата премина с поглед към Сирия

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 16.04.2018

Седмицата започна така, както свърши – с поглед към Сирия. Случващото се там неизменно оказва влияние и върху икономическите процеси. Това каза в седмичния си обзор главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

„През уикенда имаше удари срещу Сирия. В понеделник финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин ще представи нови санкции срещу Русия, но този път срещу фирми, които са подпомагали производството на химически оръжия на режима на Башар Асад“.

Той припомни, че същевременно Владимир Путин предупреди през уикенда, че може да настъпи хаос.

„Руският президент смята, че хартата на ООН е била наранена именно чрез ударите на коалиционните сили САЩ-Франция-Великобритания. Така че Сирия се превръща постепенно в поле на една война всеки срещу всеки“.

Попов посочи, че днес по-късно външните министри на ЕС се събират в Люксембург, за да дискутират дали може да постигнат мир на тази територия, особено под режисурата на Франция, която има интерес от това.

„Ако цитираме британския философ Бернард Ръсел, „Световната история ще бъде това, което в крайна сметка няма да може да бъде предотвратено по никакъв начин“. Да се надяваме обаче, че в този случай войната ще бъде предотвратена“.

 

 

Последни новини
Още от В развитие