В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Професия брокер на недвижими имоти – рецептата за успех

Спаска Шарланджиева, агенция Велдикс, В развитие, 20.03.2018

Брокерската професия винаги е била привлекателна, като изключим годините на криза, когато спадът на обемите на търговията на имоти доведе до това редица колеги да се откажат. В момента, с оглед добрите динамики на пазара, се наблюдава увеличаване на интереса към професията.

Това посочи в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Спаска Шарланджиева, управител и собственик от агенцията за недвижими имоти „Велдикс“.

Работата на брокера, отчете гостът в студиото, не се състои само и единствено в самата продажба на имота, а е свързана с редица отговорности, ангажираност и всеотдайна работа с клиента, познание на правни норми, финансови рамки и т.н.

Брокерската професия е доходоносна, но не финансовата част следва да е основното в мотивацията на човек, работещ в сферата.

„Един успешен брокер трябва да балансира, да върши работата си със сърце и душа, а не да се интересува единствено от комисионната. Колеги, които се интересуват само от това каква комисионна ще вземат, не се задържат дълго на пазара."

Най-важното за успеха на един брокер са доволните клиенти, които остават лоялни на брокера си, препоръчват го на познати, като така той гради името и имиджа си.

Именно устната препоръка е най-добрата реклама на качествата на един добър брокер, категорична е Шарланджиева. 

Последни новини
Още от В развитие