В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Основните движещи сили на пазарите от началото на годината

Д-р Магдалена Иванова, Investor.bg, В развитие, 16.03.2018

Основните движещи сили на пазарите от началото на годината бяха решенията на централните банки и очакванията по отношение на предстоящите срещи. Това каза д-р Магдалена Иванова от Investor.bg в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Може да се каже, че пазарите в момента си поемат глътка въздух , тъй като стресът, който преживяха през февруари, заради нагласите на пазара, че може де си видят по-голям брой увеличавания на лихвите, отколкото се очакваше предварително в САЩ, предизвика първоначалните сривове през февруари и буквално щатският пазар навлезе в тренд на корекция“.

Тя посочи, че последните данни от тази седмица показват, че пазарите могат да си поемат глътка въздух, тъй като сочат за увеличение на лихвите от 3 пъти през тази година.

„Както един от анализаторите се изрази в началото на февруари „Това, което е добре за обикновения човек, не е добре за капиталовите пазари и обратно“, т.е когато заплатите растат, капиталовият пазар изпитва ужас, че лихвите ще вървят нагоре и обратното“.

Иванова каза още, че информацията по отношение на търговски и валутни войни, разговорите около НАФТА и т.н натежават върху търговията и определено това е сред движещите фактори от началото на годината.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие