В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Жените предприемачи просперират повече в по-развитите икономики

Ваня Манова във В развитие, 08.03.2018

Жените предприемачи просперират повече в по-развитите икономики, разкрива второто издание на Индексът на MasterCard  Той сочи още, че прохождащите и утвърдените жени в бизнеса по света, продължават да просперират, въпреки културните предубеждения свързани с пола, които продължават да създават значителни пречки пред жените, собственици на бизнес, за да реализират пълния си потенциал.  Това коментира Ваня Манова, мениджър на MasterCard за България и Македония, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Целта на изследването е да обхване максимален брой държави, като реализира условията за стимулиране и развиване на жените като предприемачи, каза Манова.

"Това се прави, защото проучване показва, че само за една година над 163 млн. жени в глобален мащаб стартират нов бизнес. Виждаме за какъв огромен потенциал става дума. В редица държави съществуват пречки, предразсъдъци и т.н. и целта на проучването на MasterCard е да анализира активността им, да я обобщи, но също така да привлече вниманието към тях, за да може съответните институции да вземат мерки и да се преодолее несъответствието между мъжете и жените предприемачи". 

Кои са основните пречки пред жените предприемачи?

Вижте целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие