В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да разпознаем фалшивите обяви за имоти

Илиана Тошева, ЕКИП Недвижими имоти, В развитие, 06.03.201

Във всеки бранш има некоректни участници. Така е и в имотния, в брокерския. Особено в година като тази и миналата, през които има голям пазарен обем и множество осъществени сделки, такива хора се появяват. Но има начин по който както ние, другите брокери, така и клиентите, да ги разпознаят.

Това коментира в рамките на „В развитие“ с Делян Петришки Илиана Тошева от „ЕКИП Недвижими имоти“.

Например фалшивите обяви, които са нерядко срещана практика, могат да се познаят по това, че съдържат минимална информация за имота и са без снимки или с малко такива.

„В една коректна обява имотът трябва да е подробно описан, да има пълна информация за него, да има максимален брой снимки. А и в сайтовете за имоти може да се види колко обяви има съответната фирма – ако те са 2-3-5, то колегата няма как да се справя успешно с работата си“, посочи гостът в студиото.

Освен това човек може да познае един коректен брокер и по директния контакт с него при оглед. Той следва да има бажд, визитка, да представи портфолио и т.н.

Множество от некоректните играчи са се занимавали с подобен род дейност и по време на предишния имотен бум преди кризата, като в момента излизат на пазара с нови фирми.

Именно затова, смята събеседникът, е много важно човек да разчита и на познати, на препоръки от тях, които да го доведат до професионалист, доказал коректността си.

Последни новини
Още от В развитие