В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои имоти в България се купуват още преди първа копка?

Петър Сотиров във В развитие, 27.02.2018

2017 беше една динамична година, свързана с много покачвания и спадове в областта на недвижимите имоти. Заговори се за изкуствено създаден балон при цените на имотите. Това, което се очакваше, като прогнози за цените за тази година, се сбъдна, като на места, в някои региони цените се покачиха и с над 20%. Това каза Петър Сотиров, генерален мениджър на "Доми Недвижими имоти", в рубриката "Доверен брокер" на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. 

"Бих казал, че на този етап, тази динамика, която бе през 2017, продължава през 2018. Не може да се говори за наличие на балон на имотния пазар, но можем да говорим за липса на качествени оферти и покачване на изискванията на купувачите от гледна точка на качеството на строителството". 

Пазарът се раздели на две - от едната страна е пазарът на ново строителство, а от другата - пазарът на старо строителство, който е наричан на жаргонен език "пазарът на панелките", обясни гостът. 

Какви са перспективите за развитието на бранша при старото строителство и при имоти, строени от изпълнители с доказан авторитет на пазара? Как се промени поведението на купувача през последните години? Затвори ли се строителният бранш за нови играчи за сметка на доказали се с качествен продукт предприемачи?

 

Последни новини
Още от В развитие