В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво означава появата на Petro и накъде води?

Красимир Кирев във В развитие, 26.02.2018

Криптовалутата Петро се различава от останалите криптовалути основно по доверието. Като технология зад нея стои действително сериозен ресурс, но мисля, че населението на Земята вярва на фиатните пари, защото зад тях има стоки, има услуги и реално приложение. За пръв път, революционно, се появява национална криптовалута. Това, че една държава застава с името си и че тази валута е подкрепена с петрол, означава много. Това каза Красимир Кирев, инвестиционен консултант в сферата на криптовалутите, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Стартиращата цена от 60 долара е базирана на цената на петрола". 

Факт е, че тази криптовалута не е достъпна с националната валута на Венецуела, каза гостът. "Тя може да бъде превалутирана чрез биткойн, евро, долар, но еврото и долара са валути, които са достъпни за хората и мисля, че населението би се възползвало, както и по-големи инвеститори".

"2019 ще бъде бумът на криптопазара. Някои хора мислят, че са закъснели, но според мен сме в ембрионална фаза". 

Може ли да се разчита на Венецуела, която не се ползва с много добро име към момента в международната общност, че ще застане действително зад новата криптовалута и ще я гарантира с петрол, както обещава? Кои са криптовалутите на бъдещето? Кои ще бъдат активи и кои имат бъдеще като разплащателно средство?

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие