В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Програматик рекламата – бъдещето на рекламната индустрия

Наталия Кирилова, управляващ директор на Digital Marketing Group, В развитие, 01.02.2018

Програматик рекламата е най-горещата тенденция, която в момента се използва в Западна Европа и САЩ. Най-общо тя представлява автоматизирано закупуване на реклама.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ управляващият директор на Digital Marketing Group Наталия Кирилова.

„Както знаете, всеки един от нас като потребител ежедневно бива следен, след разрешение, разбира се, от различни онлайн сървъри, които събират нашите данни за потребители, данни за нашата демография, поведение. Програматик рекламата дава възможност на рекламодателите да излъчват много точно таргетирана реклама на потребители на база техните интереси“, поясни гостът в студиото.

„Програматик рекламата е индустрия, която се развива изключително сериозно в световен мащаб. В момента това е тенденция в дигиталния маркетинг, но все повече се говори за програматик телевизия, програматик радио и т.н. Тоест след 10 години може да сме свидетели на това, че всички видове съдържание, които се предлагат на потребителите, да отговарят на това, което интересува конкретния потребител“

Медиите също печелят от добре управляваната програматик реклама, като могат да увеличат приходите си, привличайки нови рекламодатели, предлагайки съответно и стойностно съдържание.

Програматик рекламата може да се използва от почти всички типове бизнеси като бързооборотни стоки, козметика, автомобилни брадове, авиокомпании, хотелски и туристически услуги, и редица други, поясни Кирилова. 

Как програматик рекламата ще промени рекламната индустрия?

Последни новини
Още от В развитие