В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Наблюдава се лек бум на строителството в България

Красимир Владимиров, изп. дир. на Ремонт-Строй 1, В развитие, 25.01.2018

В момента може да се каже, че има лек бум на строителството в България, като строителни услуги се търсят от довършителни ремонти до цели груби строежи. Това коментира изпълнителният директор на „Ремонт-Строй 1“ в предаването „В развитие“ с водещ Йордан Кирилов.

„В България има доста засилено строителство. Още от 2016 започна да се усеща, но през 2017 вече започнаха големите и средните фирми да строят повече - не само в София, но и в по-малките градове“.

По думите му този бум на строителство подпомага компаниите, правещи довършителна ремонтна дейност, защото има засилено строителство, но има и липса на кадри.

„В момента те дори не смогват да изработят услугите, за които са наети. Съответно наемат фирми подизпълнители да извършват тези услуги“.

Владимиров добави, че набирането на нови кадри е доста трудно.

„Най-добре е да се търсят кадри през хора, които са препоръчани. Има и такива, които се обучават на място, които имат желание и се получава“.

Той посочи още, че конкуренцията в този сектор винаги е била доста сериозна.

„Има 3-4 големи компании, които строят на доста сериозно ниво. А другите постепенно навлизат на пазара и предлагат също нелошо качество“.

 

Последни новини
Още от В развитие