В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

25% от сделките с недвижими имоти - с инвестиционна цел

Цветослав Христов и Александър Гергов във В развитие, 25.01.2018

​През месец декември агенция "Антре-недвижими имоти" проведе анонимно количествено проучване сред 1625 потребители в София. Целта на проучването бе да се идентифицират нагласите и тенденциите на имотния пазар в столицата, за да се добие представа за развитието на бранша през следващите няколко години. За да коментират проучването в студиото на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова гостуваха Цветослав Христов, управляващ партньор "Продажби" на "Антре-недвижими имоти" и Александър Гергов, управляващ партньор "Наеми" на агенцията.

20% от жителите на София през следващите 2 години ще бъдат участници в пазара на недвижими имоти, като 8% от тях  ще бъдат активно опериращи. Ако стъпим на данните на НСИ, че живеещите в столицата са около 1,3 млн., това означава, че 100 хиляди човека ще бъдат активни през следващата година. Това е сериозен ръст спрямо миналата година, коментира Цветослав Христов. 

Ще има доста голямо търсене. Не се очаква скоро пазарът да се пренасити до такава степен с имоти, за да задоволи напълно търсенето, особено на хубави, качествени имоти на добри цени, прогнозира Александър Гергов.

"Основните мотиви за покупка на недвижими имоти са два - с инвестиционна цел и за лично ползване. Разделени са така - 75% са за лично ползване и 25% - с инвестиционна цел", каза Христов. "Данните сочат, че около 30% от хората са склонни да инвестират на зелено". 

Какви са предимствата и недостатъците на покупката на имот като инвестиция? Кои са имотите, които са добра инвестиция?

 

Последни новини
Още от В развитие