В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предизвикателствата и привилегията да бъдеш част от Endeavor

Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Ирина Енчева във В развитие, 15.01.2018

Глобалната мрежа Endeavor, която за 20 години 1600 предприемачи от 1000 компании в 30 държави, одобри 5-ма нови български предприемачи от две компании на 76-тия международен селекционен панел на организацията в Маями през декември 2017. Новите български имена в мрежата са Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Деница Бумбарова, основатели на by FAR, бранд за  висококачествени дамски обувки и Татяна Миткова и Александър Сумнин, двама от общо тримата съоснователи на Claim Compass.

Сабина Гьошева, Валентина Безуханова от by FAR и Ирина Енчева от Endeavor България гостуваха в студиото на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова, за да коментират новия избор на Endeavor. 

В България предизвикателствата са в няколко посоки. На държавно ниво е необходимо да има по-малко регулации и по-опростен режим. По отношение на образованието е необходима по-голяма свързаност с бизнеса и нуждите на бизнеса, каза Ирина Енчева. "Откъм достъп до ноухау е нужно предприемачите да имат ясна стратегия за развитие. В България много предприемачите са толкова фокусирани върху своя продукт или услуга, че не отделят достатъчно време и ресурси, за да планират своето развитие.

"За България е особено важно, тъй като ние сме малък пазар, компанията да бъде успешна и в чужбина. А за да се случи това, е необходимо да има добра стратегия за навлизане на чужди пазари и развитие на стратегия за намиране на нови потенциални партньори и клиенти", допълни Енчева. 

Да бъдем част от Endeavor за нас е много добър път, коментира Сабина Гьошева. "Когато започнахме да получаваме обратна връзка - как да подобрим оперативните процеси, финансите, структурата на компанията и започнахме да изпълняваме коментарите, разбрахме какви невероятни ползи могат да ни донесат".

"Процесът на прием бе много труден - имаше и нерви, и емоции. Минахме 15 интервюта и трябваше да получим 15 "да". Всяко едно интервю, дори и това да бе крайната точка, бе изключително полезно за нас и си заслужава", добави Валентина Безуханова.

Как Endeavor помага на българските предприемачи и в какви направления? Колко са българските компаниите, които се подпомагат от глобалната мрежа Endeavor към момента? Използва ли глобалната мрежа български предприемачи в качеството им на ментори? Какво качества в българските предприемачи търси мрежата, за да ги привлече за сътрудничество? Как новата компания, стартирала в средата на 2016, успява да пробие в супер елитната ниша за производство на обувки в т.нар. сегмент "ноубранд бранд" и кои са звездите в Холивуд и Вашинтон, които вече носят български обувки? Какво е бъдещето на България в системата на Endeavor?

Очаквайте видео с целия коментар.  

Последни новини
Още от В развитие