В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Очакват се 5-10% ръст за новия зимен сезон в България

Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма, В развитие, 15.12.2017

Дигиталната реклама е маркетинг, който прилагаме особено активно през последните две години и това е едно от средствата, чрез които бе постигнат засиленият интерес към България - резултат, който се потвърждава и от националната статистика. Това коментира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в интервю на Ивелина Петрова за Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й само за периода януари-октомври 2017 България е посрещнала 8,25 млн. чуждестранни туристи, които са ни донесли и повече приходи. 

"По данни на БНБ за периода януари – септември имаме над 6 млн. лева приходи от чуждестранни туристи, което означава, че макар и с малко се повишава цената на туристическия продукт".

Очакванията за предстоящия зимен сезон са добри, каза още събеседничката. "Надяваме се да запазим ръста, реализиран през миналата година". 

"По предварителни прогнози и на базата на предварителни резервации се очаква ръст между 5 и 10% през този зимен сезон". 

Какви са очакванията за приходите от туризъм през следващата година? Как преминаха годишните награди в туризма за 2017 и какви цели си поставя Министерството чрез тази инициатива? Каква е равносметката от стартирането на проекта iLoveBulgariа?

Вижте още във видеото. 

Последни новини
Още от В развитие