В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Криптовалутите - най-горещите активи през тази година

Емре Песер, основател на MetaPenta Software, В развитие, 28.11.2017

Най-горещите активи през тази година определено са криптовалутите. Преди две години бинарните опции бяха едни от новите продукти на пазара, а тази година виждаме, че има много борси, които се основават и търгуват с криптовалути. Това коментира основателят на MetaPenta Software Емре Песер в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Той посочи, че икономиката на САЩ, както и на ЕС, се представя много добре и в резултат на това финансовите инструменти също поскъпват.

„През последните 6 месеца виждаме, че активите поскъпват доста бързо. Но ако финансовите инструменти продължават да поскъпват, може би дори 3 месеца по-късно през Новата година ще видим достигане на определен връх на цените“.

По думите му след това може да се очакват и спадове на пазара.

„В днешно време инвеститорите трябва да бъдат по-внимателни, отколкото трябваше да бъдат преди година“.

Според Песер винаги има скрити рискове, особено за стратегиите.

Ако сравним ситуацията през последните две години с тази сега, в момента пазарите са по-стабилни, обясни още той.

„Може би новините, свързани с блокчейн технологията и криптовалутите ще се отразяват все повече на капиталовите пазари. Но като цяло не очаквам големи изненади в краткосрочен план“.

Емре Песер ще бъде един от множеството лектори на Investor Finance Forum, който ще се състои на 1 декември в Интер Експо Център, София.

 

 

Последни новини
Още от В развитие