В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

1,5 млрд. лева годишно е икономическият ущърб от инцидентите по пътищата

Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, В развитие, 21.11.2017

Освен че отнемат човешки животи, инцидентите по пътищата имат много сериозно материално измерение. Те бъркат в джоба на всеки един български гражданин.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

По думите на госта в студиото загубите от инцидентите по пътищата достигат до 1,5 млрд. лева годишно. „Това са както преките, така и косвените загуби – увреденият автопарк, увредената инфраструктура, болничния престой, социалните плащания“, отчете той.

Не трябва да си затваряме очите за нарушителите, изтъкна Тодоров, не трябва да бъдем безучастни, виждайки човек, който консумира алкохол и после се качва да управлява автомобил.

„Дори, в най-добрия случай, той да се удари сам и никой друг да не пострада, неговото болнично лечение идва от нашия джоб“

Все пак употребата на алкохол не е водеща причина за ПТП в България. Такива са превишената скорост, неправилното изпреварване, навлизането в насрещното движение.

Какви мерки следва да бъдат предприети, за да се намали черната статистика по пътищата?

Последни новини
Още от В развитие