В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще развърже ли кесията си българинът по Коледа

Марияна Стоянова във В развитие, 17.11.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

81% от потребителите в България ще предпочетат да пазаруват онлайн по Коледните празници. Това каза Марияна Стоянова от pazaruvaj.com в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Средната сума, която българинът ще отдели за покупки на подаръци онлайн по Коледа е 235 лв., като средно потребителят ще пазарува за около 5-6 човека, предимно от тесния семеен кръг".

"Въпреки че тази година отделяната сума за подаръци е нараснала с 4% спрямо миналата година, приблизителната стойност за един подарък ще бъде около 45 лв".

Главната причина, поради която се е увеличил интересът към онлайн пазаруването, е, че в интернет потребителите успяват да намерят по-голямо разнообразие от стоки на много по-добри цени. Могат да сравнят цените и да намерят най-подходящата за тях оферта, без да губят време да обикалят в препълнените в момента магазини.

По-евтино ли излизат продуктите, пазарувани онлайн? Защо трябва да видим продукта във физически магазин преди да го поръчаме онлайн? Кои са недостатъците на онлайн пазаруването? Могат ли търговците да манипулират оценките на своите стоки и продукти? Кои са най-популярните подаръци този сезон? 

Последни новини
Още от В развитие