В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

За симбиозата между бизнеса и държавната администрация

Светослав Младенов, председател на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ , В развитие, 06.11.2017

Светослав Младенов, председател на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“. Снимка: Bloomberg TV bulgaria Светослав Младенов, председател на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“. Снимка: Bloomberg TV bulgaria

В Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" искаме да доразвием добрите отношения, които имаме с държавната администрация и съответно да усъвършенстваме и контактите с чуждите институции, свързани с Брюксел, за да може и ние да се включим активно, така че да защитаваме интересите както на българския потребител, така и на България. Това заяви председателят на сдружението Светослав Младенов в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова.

“Ние не искаме да отнемаме регулиращите функции и контрола върху качеството, което се управлява от ДНСК (Дирекция за национален строителен контрол) и Министерството на регионалното развитие. Ние по-скоро искаме да сме един допълнителен гарант, една втора сигурна линия, по която може да се разчита както от страна на държавната администрация, така и от бизнеса”.

По думите му идеята е с една кратка справка да се направи конкретно уточнение и преценка дали дадена компания наистина може да изпълни съответната задача, която ѝ се постави.

„Или пък ако е срещната някаква неточност при изпълнението, да се допитат до нас, за да може ние съвсем спокойно да обясним както на съответния потребител, така и при среща с администрацията как точно не са изпълнени или са изпълнени правилно съответните условия за монтаж или качество на материал“.

Не липсва диалог с държавните институции, но всеки път наблюдавам една тенденция на рестарт, коментира Младенов.

Той посочи, че това е свързано преди всичко със смяната на съответния орган – физическото лице, което управлява министерството, и съответно ангажиментите, които при него са доста сериозно застъпени в началото на периода, в който управлява.

„Разбира се тази натовареност се отразява и върху тези контакти, съответно дискусии, които се водят. Но ние винаги сме били положително настроени и сме градивни по отношение на тези връзки и винаги сме се стремили да усъвършенстваме диалога до такава степен, че да бъдем един независим партньор, без значение от това кой е в момента на тази позиция“.

Според него това може както да облекчи разговорите между бизнеса и държавната администрация, така и да привлече инвеститори.

„Защото един инвеститор, който идва в България, първо се допитва до бизнеса - как се прави бизнес в България и после пристъпва към следващата крачка - за връзки с държавната администрация, за да бъдат разяснени регламентите и насърчителните мерки, които ще получи“. 

Последни новини
Още от В развитие