В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как ще се отрази Brexit върху българската икономика

Омуртаг Петков, председател на Британско-българската бизнес асоциация, В развитие, 27.10.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все още е рано да се каже как Brexit ще повлияе на българската икономика, на британските инвестиции в страната. Такова влияние ще има, но то ще бъде различно във всеки отрасъл. Докато например в сектор като аутсорсинга то едва ли ще бъде голямо, то в индустрия като фармацевтичната например ефектът ще бъде по-сериозен.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ председателят на Британско-българската бизнес асоциация (БББА) Омуртаг Петков.

Какво би довело до въпросните проблеми – евентуалното разминаване в регулаторните рамки, трудностите при размяната на персонал и др.

В момента бизнесът е в изчакване, надеждата е, че ще има един преходен период, че ще има една рамка, на която ще може стабилно да се стъпи в бъдещото развиване на търговските отношения, посочи Петков.

Акцент бе поставен и върху развитието на търговските отношения между България и Великобритания в последните години.

По думите на госта в студиото трендът на развиване на двустранния стокообмен между двете страни е положителтен, като не се очаква това да се промени и през 2017.

Какви усилия полага Британско-българската бизнес асоциация, за да популяризира България като привлекателна бизнес дестинация на Острова?

В разговора бе засегната и темата за кризата в Каталуния и това, как би се отразила волатилната политическа и социална обстановка на бизнес отношенията между Великобритания и Испания.

Последни новини
Още от В развитие