В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Малките и средни предприятия в ЦИЕ имат огромен потенциал за развитие

Джачинто Ориоло, старши мениджър за развиващите се пазари в ELITE Growth, В развитие, 02.10.2017

Централна и Източна Европа има огромен потенциал по отношение на малките и средни предприятия, които могат да се развиват сериозно на международния пазар.

Това заяви във „В развитие“ с Делян Петришки Джачинто Ориоло, старши мениджър за развиващите се пазари в програмата ELITE Growth. Тя е насочена към развитие на малките и средни предприятия, началото й е положено през 2012 в Италия, но бързо си проправя път из цяла Европа.

„Подкрепяме растежа на малките и средни предприятия, като и предлагаме три много прости неща – достъп до капитал, за да растат, достъп до обучение, за да станат конкурентоспособни, како и достъп до международна мрежа, за да открият нови възможности в Европа и целия свят“, каза още гостът в студиото.

По думите на Ориоло проблемът не е в наличието на капитал, а в достъпа до него. „Затова помагаме на малките и средни предприятия да разберат начините за привличане на капитал и развитие“, каза той.

Към настоящия момент в програмата участват над 600 компании от 31 сектора, както и две български фирми. Перспективите са те да стават много повече.

„Нямаме предпочитан сектор, общото между компаниите е успехът, търсим компании, които са успешни в своя сектор, развиват се бързо и имат добра репутация“, добави Ориоло.

 


 

Последни новини
Още от В развитие