В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Застрахователният бизнес и възможностите на дигиталната среда в България

Калин Костов във В развитие, 27.09.2017

Клиентите на застрахователни услуги, които са свързани с банкови, нямат достатъчно информация за факта, че сключването на застраховка при теглене на кредит не само, че вече не е задължително, но и клиентът може сам да избере къде да бъде направена застраховката, съпътстваща кредитната услуга. Това каза Калин Костов, изп. директор на ЗД "Евроинс Живот" и част от екипа на Oli, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Няма яснота и голяма част от клиентите не знаят, че могат реално да намалят вноските си по кредити, оптимизирайки застраховките си. Има случаи, в които застрахователната премия може да се намали и с 60%". 

За да се реализира проектът Oli от идея до реален продукт чрез вътрешната корпоративна програма на Euroins бяха нужни 4 месеца, сподели гостът. "Това е много бързо и илюстрира силата на корпоративния стартъп. Отворени сме към нови идеи и вътрешнокорпоративни и от предприемаческата среда в България. 

Очакванията са интересът към дигиталното застраховане да се запази, защото това е пътят, категоричен бе гостът. По думите му към момента между 16 и 25% от потребителите взаимодействат със застрахователните компании онлайн и това не важи само за сключването на застрахователните договори, но и за обслужването и оценката на риска. 

Предстои ли Oli да се трансформира от дигитален офис към дигитален застраховател? Ще се разширяват ли предлаганите продукти в България? Има ли интерес към настъпване към други пазари? Колко време отнема проверката на условията за застраховане, предлагани от Oli и може ли да се сключи застраховка директно онлайн? Нужно ли е да информирате лично банката или Oli може да направи това вместо Вас? Ще бъде ли "наказан" от банката клиента ако смени застрахователя си? 

Последни новини
Още от В развитие