В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Преговорите за коалиция Ямайка ще бъдат трудни

Радина Колева, Investor.bg, В развитие, 25.09.2017

В краткосрочен план във фокуса на вниманието остават „Алтернатива за Германия“ и очакваните преговори за коалицията „Ямайка“, които няма да бъдат никак лесни. Това коментира Радина Колева от Investor.bg в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„От основаването си до днес Алтернатива за Германия премина през наистина много метамормофози и сътресения и имаме основания да мислим, че такива ще има и във времето, в което тя е в Бундестага, тоест поне още 4 години“.

По думите ѝ формирането на трипартийно управление ще бъде трудно, поради естеството на партиите, които биха участвали в коалицията.

„През миналия си мандат Меркел управлява именно с либералите, но след това те постигнаха изключително лоши резултати. Сега, когато в цялата тази конфигурация влизат и „Зелените“, които са в лявата част на политическия спектър, вече наистина интересите са много и ще бъде трудно постигането на компромиси“.

Колева посочи, че е любопитно как би подходила коалиция „Ямайка“ в контекста на дизеловия скандал или на отказа от ядрена енергетика.

 

Последни новини
Още от В развитие