В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Финансови съвети при дестинации на Балканите

Мартин Миланов във В развитие, 31.08.2017

Традиционни дестинации, като Турция, леко отстъпват и поради чисто политически причини и Албания е една добра алтернатива. Това каза Мартин Миланов, маркетинг експерт, във финансовата компания "Тавекс", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова.  

"Политиката на Албания бавно се промени, а с това и имиджът й. Отпаднаха някои от визовите режими, което е спънка за традиционния турист, свикнал да пътува безвизово в цяла Европа. Не на последно място идват и примамливите цени, които винаги са един от главните фактори за избор на дестинация. Плюс това Албания е и рядко посещавана, не само от страна на българите". 

Едноседмична почивка в Албания може да струва между 450 и 900 лева, но цената е само част от това, по което се преценява една дестинация, каза гостът. Той допълни, че за съжаление няма директни полети до Албания и най-удобният път за българите е с автомобил. 

През последните години, 2015 спрямо 2016 и 2016 спрямо 2017, има ръст на осъществените от Тавекс сделки с продажба на албанска валута от порядъка на 40%, каза маркетинг експертът на компанията. "Валути за дестинации, които са дори извън Европа - Азия и Южна Америка, са все по-предпочитани от нашите сънародници". 

Кои са най-атрактивните дестинации в Албания? Защо е за предпочитане местната валута да бъде закупена в България преди да се пътува към Албания? 

Последни новини
Още от В развитие