В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Готова ли е KBC за преходния период от ниски към по-високи лихви

Йохан Тейс във В развитие, 23.08.2017

Ще отнеме известно време, но очакваме, че ЕЦБ ще обяви края на количествените улеснения. Може би в началото на 2019 ще увеличи лихвите, но по отношение на капитала влиянието ще бъде неголямо. Може би ще увеличи приходите ни от лихви. Това каза Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на KBC Group, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

KBC груп е финансова институция и тя не дава прогнози за рентабилността си, но очакваме, че в остатъка на 2017 ще се представя в съответствие с резултатите от първата половина на годината. Отделите ни в Чехия и Белгия се представят много добре. Очакваме, че и отделът ни в Ирландия ще се представи много добре, каза Тейс. 

"Няма да бъде изненада ако бъдещето се характеризира от средата на ниските лихвени проценти и това се отнася за всички финансови институции. Така че низходящият натиск ще е свързан с приходите от лихвени продукти. Представянето ни от приходи от кредити е изключително добро, което значи, че за в бъдеще очаквам същите добри резултати". 

Резултатите ни би трябвало да се покачат в следствие на застрахователните ни дейности, каза още гостът. "Освен това очакваме и апетитът към риска на нашите инвеститори също да се увеличи".

Защо отделът в Ирландия е избрана за прехода за напълно дигитализирана застрахователна дейност? Как ще бъдат разпределени инвестициите в основните пазари на KBC?

Последни новини
Още от В развитие