В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Къмпингуването – перспективна и доходоносна ниша, силно занемарена у нас

Александър Василев, председател на Българската асоциация за къмпинг и караванинг, В развитие, 16.08.2017

Бизнесът с кемпери и каравани придоби много широка популярност в Европа, като на Запад има около 1,5 млн. кемпера и над 10 хил. къмпинга, а броят на почиващите по този начин е изключително голям. Що се отнася до караваните, то няма точни данни, но по изчисления те са поне 3 пъти повече, отколкото кемперите.

Това каза във „В развитие“ с Велко Каменов председателят на Българската асоциация за къмпинг и караванинг Александър Василев.

„У нас нещата обаче не са много добре. Една от нашите цели е да обединим усилия, за да се задоволят потребностите на нашия пазар. Представете си само една малка част от почиващите по този начин от Европа да да дойдат в България, какъв тласък за туристическия бизнес би било това“, коментира гостът в студиото.

Какво трябва да се направи? По думите на Василев следва да се развие инфраструктурата за подобен вид туризъм, изключително занемарена след промените от 89-та.

Председателят на Българската асоциация за къмпинг и караванинг също така посочи и абсурдността на готвените промени в законодателството в сферата на туризма, предвиждащи забрана за къмпингуване извън определените от това места. А тя се крие именно в това, че такива места има изключително малко, като те не са способни да поемат желаещите да си почиват по този начин.

Какви са разликите в къмпингуването с палатка, с каравана и кемпер?

Какви са съответно цените на всяка една от тези три алтернативи?

 

Последни новини
Още от В развитие