В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Палто втора употреба за 2 300 лева – защо не?

Любомир Кленов, съосновател на компанията за търговия онлайн с дрехи втора употреба Remix, В развитие, 28.07.2017

При нас са пристигали уникални по рода си продукти, продукти, които биха стрували десетки хиляди на витрините на луксозните магазини. Един от най-ярките примери, за които мога да се сетя, бе с едно кожено палто Gucci, което бе купено за 2 300 лева в Румъния, като успя да се задържи в сайта ни само за броени минути, преди да бъде продадено.

Това разказа съоснователят на компанията за онлайн търговия с дрехи втора употреба Remix Любомир Кленов. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Според госта в студиото не може да се каже, че дрехите втора употреба изпреварват ценовите нива на новите такива. „Има много стойностни и луксозни неща, които е нормално да струват повече от нова дреха с по-ниско качество“, посочи той.

„Дрехите, които доставяме, преминават изключително внимателно сортиране, преди да достигнат при нас, като това успяват да направят доста малък процент от тях, в последствие минават процес на дезинфекция, а след това още два етапа на сортиране“, каза още Кленов.

От кои страни идват предимно дрехите втора ръка? Основните страни адресанти на second hand облекло са тези в Северна Америка и Западна Европа, коментира гостът в студиото.

Освен обстойния коментар на трендовете в бизнеса с дрехи втора ръка, съоснователят на Remix също така коментира и процеса на възстановяване на компанията му след пожара на логистичния й център в столичния квартал Казичене, донесъл след себе си много милионни загуби.

 

Последни новини
Още от В развитие