В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дизелгейт има продължение

Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, В развитие, 25.07.2017

Обвиненията за картел към германските автомобилни производители едва ли ще бъдат доказани, тъй като в немската автомобилна индустрия темите, свързани с липса на конфликт на интереси, са издигнати в култ. Това коментира изпълнителният директор на Аутомотив Клъстер България в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

„Това е продължение на скандала с „Дизелгейт“, при който така или иначе беше доказано, че има измами, свързани с дизеловите автомобили на Фолксваген", каза Станиславов. 

По думите му в момента се извършва една огромна трансформация - ако  сега дизеловите автомобили заемат 70-80% от продажбите на европейските пазари, то само след няколко години производството им ще спадне до около 15%.

"Други 60% ще бъдат класическите бензинови двигатели. Това на практика означава, че производството на бензинови автомобили ще се увеличи драстично", обясни той.

Станиславов посочи, че очакванията са около 2023 водещите производители в света да произвеждат между 20-25% електрически автомобили.

"Според мен България в момента е в много добра позиция, защото трудностите, които изпитват големите автомобилни производители, ги принуждават да търсят все по-икономически ефективни решения, за да запазят и подобряват финансовите си резултати. И едно подобно решение е преместване на производството в Източна Европа, в нашия регион". 

 

 

Последни новини
Още от В развитие