В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пътят на коприната е бил интернетът на древността

Ала Пересолова във В развитие, 27.06.2017

Ала Пересолова​, директор на програма "По пътя на коприната" към Световната организация по туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ала Пересолова​, директор на програма "По пътя на коприната" към Световната организация по туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пътят на коприната не е един единствен път, а мрежа от пътища, включващи много дестинации. Красотата на Пътя на коприната е, че се простира в три континента и ние работим с 33 държави. Някои дестинации работят много отдавна върху концепцията за Пътя на коприната, като Китай и други държави в Централна Азия, а други, като България, сега я преоткриват. Това каза Ала Пересолова​, директор на програма "По пътя на коприната" към Световната организация по туризъм, в интервю на Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Пътят на коприната е бил интернетът на древните времена. Това е първият и изключително положителен пример за глобализация, в който участва целият тогава цивилизован свят. Пътят на коприната е и много мощен бранд. Според проучване на Световната организация по туризма, анализиращо 300 000 блогове на пътешественици, споделящи опита си в социалните мрежи, 30% от публикациите са посветени на Пътя на коприната". 

България е кръстопът между западната и източната част на Пътя на коприната и има, както материални, така и нематериални богатства, които да покаже. 

Повече можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие