В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тепърва ще се решава дали да се намали бюджетът на ЕС за селскостопанска политика

Роберт Пилат във В развитие, 26.06.2017

Роберт Пилат, зам.-директор Департамент по международни отношения на Министерство на земеделието и селскостопанското развитие в Полша. Снимка: Bloomberg  TV Bulgaria Роберт Пилат, зам.-директор Департамент по международни отношения на Министерство на земеделието и селскостопанското развитие в Полша. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От гледна точка на полския опит за председателството на ЕС бих посъветвал България да започне навреме подготовката си за председателството. Координацията е от ключово значение, особено със секретариата на Съвета на ЕС, както и с Европейския парламент, защото Лисабонския договор значително увеличи ролята на тази институция. Това каза Роберт Пилат, зам.-директор на Департамента по международни отношения на полското Министерство на земеделието и селскостопанското развитие, в интервю на бизнес редактора Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова за предаването "В развитие". 

"Въпросът за европейския бюджет е една от темите, които се коментират в контекста на Brexit, но все още е твърде рано да се каже в каква посока ще се развият събитията. Има два варианта - единият е увеличаване на вноските от страните членки, за да се запълни дупката, която би могла да се образува слез Brexit, а другият е намаляване на бюджета на общоевропейската селскостопанска политика. Но в момента се водят преговори по тази тема и още не е ясно кой от двата варианта ще се избере".

Как полската ябълка се превърна във феномен?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие