В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Рецептите за успешен бизнес в IT сектора

Борис Тенчев, Главен финансов директор на групата БУЛПРОС, В развитие, 22.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато една компания нараства, но няма правилно финансово планиране и системи за управление, става много трудно да подкрепиш предприемаческия дух с организационна структура, която да го издържи. БУЛПРОС винаги е реализирала почти двоен ръст година след година. Разбира се, колкото по-голям ставаш, толкова по-трудно се постигат тези проценти. За последните 2 години групата от компании ще нарасне 4 пъти като приходи и 3 пъти като персонал към 2017.

Това заяви в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки главният финансов директор на групата БУЛПРОС Борис Тенчев.

„Големият проблем с осигуряването на капацитет за постигане на финансовите цели идва от хората. Много трудно е да кажеш дали на целият този ръст, който предвидиш, ще можеш да му осигуриш нужния капацитет“, добави Тенчев

„Като цяло е много трудно да намериш специалисти във финансовата сфера, особено такива, които имат афинитет към IT или нещо от тази област. Като цяло това е спирачката пред бизнеса ни и затова имаме очаквания към държавата, към институциите, към хората, които отговарят за образованието, да насърчават младите хора, които да пък да осигурят ресурс за нас“, каза още гостът в студиото.

Целия разговор, обхващащ обстойно дейността, успехите през годините и плановете на БУЛПРОС, минаващи през призмата на правилните методи за насърчаване и контрол на бизнес процесите, вижте тук:

 

Последни новини
Още от В развитие