В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тенденцията е към изсветляване на българската икономика

Добрин Иванов, изп. директор на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), във В развитие, 12.06.2017

Добрин Иванов, изп. директор на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Добрин Иванов, изп. директор на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденцията е към изсветляване на българската икономика. Това каза Добрин Иванов, изп. директор на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова от церемонията Годишни награди "Икономика на светло 2016" на АИКБ.

"АИКБ композира композитен индекс, който изчислява делът на сивата икономика. Тази година индексът е 71,78. Индексът не само се покачва, но и това се случва с по-бързи темпове". 

Номинациите за годишните награди са в три категории - за организации и нормативен акт, допринесли за изсветляване на икономиката, втората е за личност и третата е за медия, обясни събеседникът. "Във всяка категория има по четири номинирани". 

"Работата трябва да продължи с много по-големи темпове. Борбата със сивата икономика не е само работа на администрацията и на неправителствения сектор. Трябва да има нетърпимост в обществото", допълни Иванов. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие