В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции са на червена територия

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 21.06.2017

Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции са на червена територия за втори ден, докато петролът поевтиня с над 20% спрямо върха си за тази година. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Индексът Stoxx 600 се понижи с 0,8%, докато Dax изгуби 0,6%. FTSE100 се търгува с понижение от 0,32%".

Това става, след като китайските акции почти не се промениха на пазарите в Азия, след като се обяви, че ще бъдат включени в индекса MSCI, каза Килхоф. 

"Петролът остава евтин, след като вчера навлезе в мечи пазар, повлечен от глобалния ръст на предлагането, въпреки усилията на ОПЕК да намали пренасищането. Либия, която остана извън съкращенията на производството на ОПЕК, помпи най-големи количества петрол от 4 години, а обемите, съхранявани на танкерите са на много високи нива".

Според американския Институт по петрола американските запаси отбелязват спад от 2,72 млн барела миналата седмица, допълни анализаторът. "Данните на правителството на САЩ, очаквани днес, трябва да покажат спад от 1,2 млн барела".

"За валутите това означава, че норвежката крона, силно свързана с петрола, днес се търгува с понижение. Еврото е без промяна спрямо долара след двуседмичен спад".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие