В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тръмп vs. импийчмънт

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 07.06.2017

Продължава сагата с Тръмп, който оказва натиск върху различни фигури от американската власт. Темата е важна, защото утре предстои прослушването на Коми в Сената, което се следи дори от пазарните участници като едно от събитията, които могат да повлияят по някакъв начин на цените на акциите и на облигациите. Това заяви главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Американският президент Доналд Тръмп очевидно е притискал не само бившия директор на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми, но и директора на тайните служби Дан Коутс – това сочи разследване на Washington Post.

„Всъщност има три хипотези, които могат да повдигнат процедура по импийчмънт“, коментира Попов.

По думите му трите хипотези са възпрепятстване на правосъдието, тайна сделка с руснаци по време на предизборната кампания и търговия с влияние след това.

„За всички тези хипотези има непреки доказателства в момента; ако се намерят и преки от разследването, Тръмп ще се измъкне трудно, предвид факта, че и самият той коментира уволнението на Коми в контекста на разследването“, допълни главният редактор на Investor.bg.

“Междувременно през последните седмици се вдигнаха и залозите за това. Вече са над 50% залозите в различни букмейкърски фирми, че Тръмп няма да изкара целия си мандат.”, каза още Бойчо Попов.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие