В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Създават институт за отнемане на звезди в туризма

Николина Ангелкова във В развитие, 07.06.2017

Николина Ангелкова, министър на туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николина Ангелкова, министър на туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-големият проблем на туристическия бранш е липсата на изпълнителски кадри. Висшисти има. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос на Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria по време на Четвъртия конгрес на Националния борд по туризъм. Телевизията е медиен партньор на събитието.

"Предстоят специални срещи с директорите на професионалните гимназии по туризъм. Предвиждат се и промени в Закона за туризма, за да се съгласуват предварително учебните програми на националните гимназии по туризъм, както и на университетите с такива специалности. Ангажимент на Министерстовото на туризма е да направи съгласуване с бранша, за да се види какви са нуждите, от какви професии. Тук вече е и мястото на участието на родителите в този процес, защото те формират желанието на децата в каква посока да се развиват", коментира министърът. 

"Основен приоритет на нашето правителство е намаляване на административната тежест за туристическите компании в България, но от друга страна трябва да се гарантира качеството", каза още Ангелкова.

"Аз предложих да се премахне института на прекатегоризицията, какъвто съществува в момента, както и различното категоризиране на обекти в един комплекс. За сметка на това засилваме проверките със създаване на туристически инспекторат, който ще има регионални звена на територията на областите, където има национални курорти. Ще се създаде и институт за отнемане на звезди и ясен реглаемент".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие