В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Отношенията по оста Париж-Москва след срещата между Путин и Макрон

Весела Чернева, директор на българския офис на Европейския съвет по външна политика, В развитие, 30.05.2017

Путин и Макрон в градината на Версайския дворец. (29.05.2017). Снимка: Президентство на РФ Путин и Макрон в градината на Версайския дворец. (29.05.2017). Снимка: Президентство на РФ

Срещата (между Еманюел Макрон и Владимир Путин вчера, 29 май, във Версай – бел.ред.) започна от много ниска точка. Отношенията между Макрон и Путин бяха повече от хладни. Помним, че Русия и нейното ръководство подкрепиха изрично националистката Марин Льо Пен, а руска банка даде €9 млн. на Националния фронт.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов директорът на българския офис на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева.

„Макрон все пак трябваше да постигне някакъв диалог с Русия въпреки своята неприязън към Путин“, добави още тя.

„Путин избра странен повод да посети Франция толкова скоро след избирането на Макрон – откриване на изложба, посветена на 300-годишнината от визитата на Петър Велики в страната. Това бе една проява на европейския характер на Русия, от който Путин напоследък бяга“, отчете Чернева.

„Путин иска да подобри отношенията си с Франция. Но все пак не трябва да преувеличаваме. Путин не смята за нужно да има добри отношения с ЕС като цяло, а по-скоро с отделни страни-членки, които той смята, че са на неговото ниво“, посочи тя.

Продължението на коментара вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие