В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Икономическите дисбаланси в България

Митко Димитров във В развитие, 23.05.2017

Митко Димитров, Институт за икономически изследвания към БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Митко Димитров, Институт за икономически изследвания към БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По отношение на икономически дисбаланси Европейската комисия нарежда България в последната група, заедно с Франция, Португалия, Италия и Кипър, а след нас е Гърция, която е извън подреждането. Това каза Митко Димитров от Института за икономически изследвания към БАН в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Това са Южноевропейските държави, които са по-недисциплинирани и искат да живеят на кредит, всички имат допълнителни проблеми и ние сме в тяхната група". 

Комисията обръща внимание на проблеми, които сме коментирали многократно, и са свързани с функционирането на институциите. Това са проблеми, за които много дълго време се говори, но напредък в тяхното преодоляване - няма".

Липсата на баланси се търси в няколко области - публични финанси и данъчна система, финансова система, пазар на труда, образование и бизнес среда, обясни гостът. 

"Важно е всяка година да има напредък по преодоляването на тези проблеми. Това дава и надежда на хората". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие